Magični doručak - septembar 2010.

Stranica mi je pomogla

OSTAVI KOMENTAR

Crédit Agricole Srbija, METRO Cash & Carry i Banka hrane pomogli da 2,460 kilograma hrane stigne do dece sa posebnim potrebama

Osnovne škole za decu sa posebnim potrebama u Beogradu dobile su 2,460 kilograma hrane zahvaljujući humanitarnoj akciji Magični doručak koju su Crédit Agricole Banka Srbija, veleprodajna kompanija METRO Cash & Carry Srbija i nevladina humanirana organizacija Banka hrane održale u subotu, 11. septembra 2010.godine u METRO distributivnom centru u Zemunu, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Profesionalni kupci kompanije METRO Cash & Carry Srbija koji su tog dana posetili veleprodajni objekat u Zemunu kupovinom posebno formiranih paketa proizvoda i specijalno obeleženih namirnica prikupili su 300 kg hrane za decu sa posebnim potrebama, pre svega kekse, slane i slatke grickalice, konzerviranu hranu kao i osnovne namirnice za tri škole sa kuhinjama.

Crédit Agricole Banka Srbija i kompanija METRO Cash & Carry Srbija donirale su ovim školama oko 2 tone hrane u ukupnoj vrednosti od oko 5.000 evra.

Počev od 20. septembra, aktivisti Banke hrane isporučivali su donaciju hrane školama - najčešće u četiri škole tokom jednog dana, i do kraja te druge sedmice, zaključno sa 24.09.2010. godine, hrana je isporučena svim školama.

Zaposleni u obe kompanije volontirali su u akciji, dok je 70 volontera iz Crédit Agricole Banke u najlepšem svetlu predstavilo tim Vile Dobrile koja je postala ’brend’ događaja za decu.

Zaposleni obe kompanije imali su priliku i da uplate novčana sredstva na račun koji je Crédit Agricole Banka Srbija otvorila u ove svrhe i sakupili su oko 300 Eura. Ta suma je takođe poslužila za kupovinu namirnica za decu i donirana u isto vreme kada i donacije Crédit Agricole i METRO-a.

Preuzmi dokumenta