Uskršnji ručak i paketići za đake škole “Anton Skala”

Dana 8. aprila 2015. godine, uokviru humanitarne akcije „Magičnidoručaknajbolji mladi kuvari Srbije pripremili su u Horeca centru naVidikovcu uskršnjiručak za 95 đaka specijalne školeAntonSkala iz Beograda. Pored ručka mališanima su poslati i paketići saužinamakoja će im učiniti boravak u školi još ugodnijim.

U pripremiuskršnjepošiljke koja je istog dana dostavljena mališanima ove škole,učestvovalisu igospodin Bruno Charrier, Predsednik Izvršnog odbora Credit Agricole Srbija i gospodin Roberto Mancuso, Generalni dirketor METRO Cash & Carry Srbija tako što su dekorisali mafine za decu.

Uskršnji ručak koji je dostavljen školi sastojao se od jelovnika koji su odabrala deca: pljeskavica u kajzerici, pomfrit i salata, a pošto svi znamo koliko deca vole slatkiše posle ručka, pripremljeni su i čokoladni mafini.

Takođe, u Horeca centru organizovana je i mala radna akcija pakovanja paketića za decu koji su im zajedno sa ručkom dostavljeni. Predstavnici medija, kuvari Horeca centra sa masteršefomUrošemUroševićem, predstavnici Banke hrane, uprave škole Anton Skala kao ičelniciCrédit Agricole banke SrbijaiMETROCash & Carry, zajedno su učestvovali u radnoj akciji pakovanja namirnica za decu.

Akcija „Magični doručak“ obuvata 4.600 učenika iz 35 specijalnih škola širom Srbije.Njen cilj je obezbediti užinu za đake specijalnih škola. Akcija „Magični doručak“ traje do 15. aprila 2015. godine u osam gradova Srbije, a ove godine prikupljeno je 8.5 tona hrane.

Radna akcija pakovanja paketića za decu, pod budnim okom Vile Dobrile bila je prilika za sve učesnike da doprinesu i da se aktivno uključe u “Magični doručak” koji osmi put okuplja ljude dobre volje i velikog srca.