Novogodišnja kutija 2012.

Stranica mi je pomogla

OSTAVI KOMENTAR

Beograd, 11. decembar 2012. – Više od 1400 mališana bez roditeljskog staranja, kao i deca iz socijalno ugroženih porodica iz 17 beogradskih opština prisustvovalo je u Centru Sava velikoj novogodišnjoj predstavi, a potom i dobilo poklon paketiće u sklopu akcije „Novogodišnja kutija“ koju su organizovali Crédit Agricole banka Srbija i METRO Cash & Carry Srbija uz podršku Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu i humanitarne organizacije „Banka hrane“


kcija „Novogodišnja kutija“ pokrenuta je na inicijativu zaposlenih u Crédit Agricole banke da bi im se već prilikom sledeće akcije pridružio METRO Cash & Carry. Zaposleni obe kompanije počeli su samoinicijativno da prikupljaju kutije napunjene slatikišima, igračkama i čestitkom za nepoznato dete. Ideja je bila da mališani iz socijalno ugroženih porodica i deca bez roditeljskog staranja osete radost novogodišnjih praznika i dobiju svoje novogodišnje paketiće, a sa njima i poruku da nisu ni zaboravljena niti nevidljiva.

Za svaku kutiju koju su pripremili zaposleni - kompanije Crédit Agricole banka Srbija i METRO Cash & Carry Srbija donirale su svaka još po tri.

Ovom akcijom u 2012.godini obuhvaćeno je 2000 dece iz Beograda, Niša, Novog Sada, Subotice i Kragujevca.

Baldomero Valverde, Predsednik izvšnog odbora Crédit Agricole banke izjavio je:

"Novogodišnja kutija nastala je na inicijativu zaposlenih Crédit Agricole Srbija pre četiri godine i postaje sve svečanija i lepša uz pomoć naših dugogodišnjih partnera: METRO Cash & Carry, Banka hrane i Grada Beograda, Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Ove godine 1400 dece u Beogradu uživalo je u novogodišnjoj predstavi: Vila Dobrila i Crvenkapa nakon koje su svi dobili poklone od Deda Mraza.

Želimo da se zahvalimo svim gradskim institucijama, partnerima i organizacijama kao i medijima koji su nas velikodušno podržali u ostvarivanju ovog projekta koji je još uspešniji nego prethodnih godina.

Možemo da kažemo da tradicionalno, zaposleni obe kompanije Crédit Agricole I METRO Cash & Carry, pripremaju novogodišnje kutije i da je ove godine dodatnih 300 donirano Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Veoma cenimo i poštujemo podršku Sava Centra, Coca Cole i Novosadskog sajma u organizaciji Novogodišnje kutije.

Nameravamo da nastavimo sa projektom Novogodišnja kutija i u budućnosti i nadamo se da će doći dan kada ni jedno dete u Srbiji neće ostati bez poklona od Deda Mraza za praznike. "


Preuzmi dokumenta