Novogodišnja kutija 2014.

"Novogodišnja kutija" i predstava za preko 2300 socijalno ugrožene dece održana je u Sava Centru 11.decembra 2014. godine nakon koje su podeljeni paketići za svu decu uzrasta 2 - 7 godina u Beogradu.

Više od 2.300 mališana iz socijalno ugroženih porodica iz 17 beogradskih opština prisustvovalo je u Sava Centru velikoj novogodišnjoj predstavi, a potom i dobilo poklon paketiće u sklopu akcije „Novogodišnja kutija“ koju su organizovali Crédit Agricole banka Srbija i METRO Cash & Carry Srbija u saradnji sa humanitarnom organizacijom Banka hrane, kompanijom Air Serbia i uz podršku Grada Beograda.

Mališani iz svih delova Beograda u pratnji roditelja ili staratelja uživali su u predstavi „Dve novogodišnje jelke“, a potom su primili paketiće sa igračkama i slatkišima.

Akcija „Novogodišnja kutija“ pokrenuta je pre šest godina na inicijativu zaposlenih uCrédit AgricoleSrbija. Naredne godine pridružio sei METRO Cash & Carry Srbija i zaposleni obe kompanijesu samoinicijativno počeli da prikupljaju kutije napunjene slatikišima i igračkama za nepoznato dete. Ideja je bila da mališani iz porodica u socijalno osetljivom položaju, osete radost novogodišnjih praznika i dobiju svoje novogodišnje paketiće, a sa njima i poruku da nisu ni zaboravljena niti nevidljiva. Akciju „Novogodišnja kutija“ sve ove godine podržava Grad Beograd.

„Novogodišnjoj kutiji“ se ove godine priključila i nacionalna avio kompanija Air Serbia koja je kao prijatelj projekta svojom donacijom omogućila da još veći broj mališana iz socijalno ugroženih porodica dobije novogodišnji poklon.