Naša usvojena škola „Dušan Dugalić“

Tri školske godine za redom, deca u školi Dušan Dugalić imaju dva puta nedeljno zdrav i ukusan doručak zahvaljujući svim zaposlenima Crédit Agricole Srbija koji su želeli da budu deotima Vile Dobrile kojaobezbeđuje deci doručak.

O doručku uglavnom i ne razmišljamo zato što nam je najprirodnije da ga imamo svaki dan—bilo da imamo vremena da doručkujemo kod kuće ili to uradimo na poslu, jer je lepše u društvu kolega. Ne mislimo naročito o tome da smo desetinama puta isprobali novo pecivo iz obližnje pekare ili iz pekare iz komšiluka, da smo sami pravili neko pecivo ili kolače i delili ga sa kolegama na poslu, da smo kupovali sendviče usput i ne razmišljajući o tome da je upravo to što svakodnevno radimo, za nekoga potpuni luksuz. Deca kojoj mi obezbeđujemo dva doručka nedeljno nemaju tu privilegiju da biraju šta će da doručkuju, jer da im se ne obezbedi doručak u školi na bilo koji način, od desetoro dece, osmoro nebi imalo šta da doručkuje.

Zato je ono što mi odvajamo mesečno od naših zaradaza dete koje smo mentalno usvojili toliko bitno - naše malo tom detetu obezbeđuje užinu i nije gladno.