Fiksna telefonija tel. 0700 700 500
Za pozive iz inostranstva i iz mobilne mreže mob. + 381(0)21/4876-888

Detalji

13/06/2016
Fič potvrđuje kreditni rejting “A“ sa pozitivnim izgledima za Crédit Agricole Grupu

Fič potvrđuje kreditni rejting “A“ sa pozitivnim izgledima  za Crédit Agricole Grupu<

Rejting agencija Fitch Ratings je u svojoj najnovijoj reviziji kreditnog rizika za Crédit Agricole potvrdila ocenu „A“ sa pozitivnim dugoročnim izgledima. Ocena „A“ se tumači kao visoka sposobnost izvršenja finansijskih obaveza i nizak kreditni rizik, dok pozitivni izgledi ukazuju na mogućnost da bi rejting mogao da bude povećan u budućnosti.

Pozitivni izgledi reflektuju ojačanu kapitalizaciju i evidenciju o nižem stepenu rizika. Strategija Grupe je da se fokusira na osnovnu delatnost (core business) i da ograniči strateško širenje u inostranstvu. U prvom kvartalu 2016. godine Crédit Agricole Grupa, koja važi za vodećeg partnera francuske ekonomije i jednu od najvećih bankarskih grupa u Evropi, ostvarila je neto prihod od 818 miliona evra.

Fič je prepoznao Crédit Agricole kao jednu od najjačih bankarskih grupacija u Evropi po depozitima, iako primarno posluje u Francuskoj, gde predstavlja vodeću bankarsku grupu za poslovanje sa stanovništvom (sa tržišnim učešćem oko 25%). Strategija Grupe je da, kroz organski rast, osnaži svoju lidersku poziciju na domaćem tržištu u ritejl bankarstvu, da ostvari sinergiju prihoda kroz visok stepen unakrsne prodaje između svojih entiteta, kao i dalje smanjenje troškova, ukljičujući i IT. Rast putem akvizicija van domaćeg tržišta će većinom biti sproveden kroz Amundi i kroz privatno bankrastvo.

Povezani proizvodi u ponudi Crédit Agricole banke

Chat
 

Elektronsko bankarstvo