Detalji

09/12/2016
Crédit Agricole i METRO Cash & Carry obradovali 150 mališana iz škole „Milan Petrović“ iz Novog Sada

Crédit Agricole i METRO Cash & Carry obradovali 150 mališana iz škole „Milan Petrović“ iz Novog Sada<

Pozorišna predstava i paketići za mališane u okviru tradicionalne akcije „Novogodišnja kutija“.

Više od 150 dece sa smetnjama u razvoju iz škole „Milan Petrović“ prisustvovalo je novogodišnjoj predstavi u okviru tradicionalne akcije „Novogodišnja kutija“, koju organizuju kompanije Crédit Agricole Srbija i METRO Cash & Carry Srbija. Ovom prilikom, mini mjuzikl pod nazivom „Novogodišnja čarolija“ je na zabavan način predstavio duh predstojećih novogodišnjih praznika, izmamio dečje osmehe i učinio da ovi mališani i njihove porodice osete podršku koja im je potrebna.
Pored druženja sa Vilom Dobrilom i glumcima mjuzikla, decu su obradovale i novogodišnje kutije pune slatkiša koje su specijalno za njih pripremili zaposleni iz Crédit Agricole Srbija, METRO Cash & Carry Srbija, Novosadskog sajma i kompanije Lafarge Srbija, a podelili ih Deda Mrazovi pomagači iz Crvenog krsta Novog Sada.
Današnja predstava realizovana je u okviru humanitarnog projekta „Novogodišnja kutija“, koje ove dve kompanije uz podršku partnera sprovode od 2009. godine i čiji je cilj pružanje podrške prirodnim porodicama i unapređenje kvaliteta života dece u njima. Ukupan broj paketića za decu od 2012. godine, od kako se u Novom Sadu organizuje ova akcija, bio je oko 1000.
Višegodišnje trajanje projekta „Novogodišnja kutija“ dokaz je značaja koji ova akcija ima upravo u podršci porodicama, koje se svakodnevno susreću sa socijalnim i drugim izazovima, ali i podizanju svesti društva o potrebi uključivanja svih onih koji mogu da pomognu.
„Novogodišnja kutija“ je nastavak humanitarne akcije Magični doručak, koju su kompanije Crédit Agricole Srbija, METRO Cash & Carry Srbija i nevladina organizacija Banka Hrane organizovale u aprilu ove godine. Tada je za potrebe škola za decu sa smetnjama u razvoju obezbeđeno više od devet tona hrane.

Povezani proizvodi u ponudi Crédit Agricole banke

Chat Chat
 

Elektronsko bankarstvo