Detalji

12/12/2016
Crédit Agricole i METRO Cash & Carry novogodišnjim paketićima obradovali 1000 dece

Crédit Agricole i METRO Cash & Carry novogodišnjim paketićima obradovali 1000 dece<

„Novogodišnja kutija“ izmamila osmehe mališana

Beograd, 10. decembar 2016. godine – Crédit Agricole Srbija i kompanija METRO Cash & Carry Srbija u saradnji sa partnerima organizovali su novogodišnju predstavu u Sava Centru namenjenu deci iz socijalno ugroženih porodica. Više od 1000 mališana uživalo je u mini mjuziklu pod nazivom „Novogodišnja čarolija“, koji je preneo duh predstojećih praznika i darivanja, i doprineo da najmlađi i njihove porodice osete podršku koja im je uvek dobrodošla. Nakon izvedenog mjuzikla deca su obradovana i novogodišnjim poklon paketićima.

Današnja predstava održana je u sklopu tradicionalnog humanitarnog projekta Novogodišnja kutija koji METRO Cash & Carry Srbija i Crédit Agricole Srbija sprovode u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave Grada Beograda i humanitarnom organizacijom Banka hrane. Projekat je namenjen podršci prirodnim porodicama osetljivog materijalnog stanja i unapređenju kvaliteta života dece u njima.  

Pored predstavnika dve kompanije, događaju je prisustvovao i Igor Raičević, zamenik gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu.

Deca su sa oduševljenjem pratila predstavu i pored druženja sa Vilom Dobrilom i glumcima mjuzikla koji su ih zabavili, obradovale su ih i novogodišnje kutije pune slatkiša, školskog i pribora za higijenu, koje su za njih pripremili zaposleni iz kompanija Crédit Agricole Srbija i METRO Cash & Carry Srbija.

Projekat Novogodišnja kutija, uspešno se realizuje od 2009. godine, i do sada 13.300 dece u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu primilo novogodišnje paketiće. Višegodišnje trajanje akcije Novogodišnja kutija dokaz je značaja koji ovaj projekat ima upravo u podršci porodicama koje se susreću sa socijalnim i drugim izazovima i podizanju svesti društva o potrebi uključivanja svih koji mogu da pomognu.

Novogodišnja kutija je nastavak humanitarne akcije Magični doručak, koju su kompanije Crédit Agricole banka Srbija i METRO Cash & Carry Srbija i nevladina organizacija Banka Hrane organizovale u aprilu ove godine. Tada je za potrebe škola za decu sa smetnjama u razvoju obezbeđeno više od devet tona hrane, a ukupno od početka akcije 62,5 t.

Povezani proizvodi u ponudi Crédit Agricole banke

Chat Chat
 

Elektronsko bankarstvo