Fiksna telefonija tel. 0700 700 500
Za pozive iz inostranstva i iz mobilne mreže mob. + 381(0)21/4876-888

Detalji

08/01/2020
Credit Agricole i EIB 50 miliona evra za mala i srednja preduzeća

Credit Agricole i EIB 50 miliona evra za mala i srednja preduzeća<

Crédit Agricole Srbija i EIB 50 miliona evra za podršku lokalnoj ekonomiji i projektima

·Danas je potpisana prva tranša od 30 miliona evra odobrene kreditne linije u iznosu od 50 miliona evra;

·Crédit Agricole Srbija ima za cilj finansiranje proizvodnih i poljoprivrednih preduzeća u ruralnim sredinama i privlačenje novih klijenata

·Očekuje se da će kredit da podrži oko 300 malih i srednjih preduzeća i pomogne održavanje 10.000 radnih mesta u Srbiji, uključujući i radna mesta za mlade u okviru Evropske inicijative za zapošljavanje mladih i obuku za zapadni Balkan ( "EIET")


Evropska investiciona banka (EIB) potpisala je ugovore o finansiranju u iznosu od 30 miliona evra sa Credit Agricole Srbija AD Novi Sad (Credit Agricole Srbija) kao podršku projektima malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Kredit je usmeren na podršku srpskim kompanijama i pomoć u naporima zemlje da se integriše u Evropsku uniju. Ugovor o finansiranju potpisan danas je prva tranša od ukupno 50 miliona evra kreditne linije koju je već odobrio upravni odbor EIB-a.

Kreditom EIB-a biće finansirani projekti malih i srednjih preduzeća i drugi projekti koje promovišu lokalne vlasti i krajnji korisnici, posebno u oblasti proizvodnje, poljoprivrede i turističkih aktivnosti. U sadašnjem okruženju, ovaj projekat će povećati raspoloživost finansiranja za mala i srednja preduzeća, koji su ključni pokretači ekonomskog i društvenog napretka u Srbiji, i pomoći će ubrzavanju približavanja zemlje partnerima iz EU. Kredit posebno podstiče investicije koje uključuju i zapošljavanje mladih u okviru Evropske inicijative za zapošljavanje i obuku mladih za zapadni Balkan („EIET“)

Kreditom će upravljati Credit Agricole Srbija, srpska filijala francuske Crédit Agricole Grupe, treće najveće banke u Evropi i etablirani tržišni akter u agrobiznis sektoru. Deo sredstava može biti na raspolaganju za podršku obuci i zapošljavanju mladih u okviru malih i srednjih preduzeća. Očekuje se da će pružiti direktnu podršku za oko 300 kompanija i održati oko 10.000 radnih mesta.

„Banka Evropske unije nastavlja sa aktivnostima podrške lokalnim preduzećima u Srbiji. Ugovor potpisan sa Crédit Agricole Srbija poboljšaće pristup srpskih kompanija, uključujući brzo rastuće kompanije sa srednjim kapitalom, dugoročnom finansiranju pod povoljnim uslovima, sa pozitivnim efektima na tržište rada i socijalno okruženje. Zadovoljstvo nam je što nastavljamo svoju dugogodišnju i uspešnu saradnju sa Crédit Agricole Groupom. “, Rekao je Matteo Rivellini, šef divizije za kreditne operacije EIB-a u Hrvatskoj, Sloveniji i zapadnom Balkanu.

„Credit Agricole Srbija nastoji da bude vodeći partner srpske privrede pružajući kompanijama srednjeg kapitala atraktivna finansijska rešenja. Naša kontinuirana i plodna saradnja sa Evropskom investicionom bankom doneće mogućnost lokalnim kompanijama da dalje razvijaju svoje poslovanje, zaposle više ljudi i daju pozitivan impuls integraciji Srbije u EU. “, Izjavio je g. Carlos de Cordoue, predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole Srbija.


Povezani proizvodi u ponudi Crédit Agricole banke

Chat
 

Elektronsko bankarstvo